PDA

View Full Version : First run with new 468! '90 black widow 24.



EstorilM
04-19-2012, 11:06 PM
Excuse the language haha (err, consider yourself warned!) we were enthusiastic.

It's kinda a lame video but it's exciting to me since it was her first splash since I bought the boat a few months ago and it was a dream come true. I slept in the boat that night as well (a first for me) and it was everything I had dreamed it would be! :nilly:

NOTE: 500hp and a 21p 3 blade prop are NOT IDEAL :boggled: - it's the prop that came on the boat when I bought her. One problem at a time, but I'm sourcing a 15.25" 4 blade 24p currently.

Speeds were around 52mph at 4800rpm, with hardly any load on the engine - anything past that and the prop was just worthless, would rev up with no gain in speed. The engine doesn't have much time on it yet so I didn't want to push the revs past that (ideally I'm keeping it in the 4s for the first 10 hours).

Small leak @ transducer thru-hull fitting, speedo tube popped off and SOAKED my freaking amp and head unit :mad: and the trim indicator isn't working.

all-in-all it was just great to be on the water again finally.

PS: guy driving is the one who I bought the engine from and the one who did the install


http://www.youtube.com/watch?v=nIyQItFNpwQ

http://www.athomasphoto.com/d2.jpg

EstorilM
04-19-2012, 11:10 PM
Idle video / sound

http://www.youtube.com/watch?v=JVjpAUrq2p4

Lively-one
04-20-2012, 12:23 AM
I LIKE IT! Congrats:beer:

lars
04-20-2012, 02:31 AM
This Shady Lady won't be a Widow for long. She's got the looks and I'll bet she's got You hitched soon Alex. Thanks for sharing.

BUIZILLA
04-20-2012, 07:33 AM
nice ride..

EstorilM
04-20-2012, 06:55 PM
Thanks guys, and yeah Lars no joke - that was my first night on a boat, I found a perfect cove at the lake and the trees are out now too so it was really great - I am hooked for sure.

fixx - the idle is usually right around 750, but I had just started her up leaving that cove and the engine was kinda cold. I'm also not trying to have a weird high idle when it's in neutral, plus it's a little harder when shifting and such. She's stalled on me a couple times when shifting cold though, so I might just have to raise it anyways. I'm checking the oil about every 5 minutes too :lookaroun:

oh and what's the prop diameter - let me know what you're thinking.

Does anyone know if the OMC / Johnson outboard props fit the cobra/king cobra drives?